Jeduthun
 • Recente
  nieuwsitems
 • 24-08-2018
  Open repetitieavond
  DV maandagavond 27 augustu ...
  Lees meer »
 • 23-08-2018
  Start nieuwe zangseizoen Maandag 27 Augustus
  D.V Maandag 27 Augustus is ...
  Lees meer »

Terugblik Bevrijdingsconcert Grote Kerk Dordrecht

Afgelopen zaterdag, op 5 mei, hebben wij medewerking verleend aan een bevrijdingsconcert in de Grote Kerk van Dordrecht. Naast ons eigen koor en onze dirigent Arie Kortleven en organist Marcel van de Ketterij werd er ook medewerking verleend door een groot samengesteld gemengd koor o.l.v. Eline Bokkers. De overige instrumentalisten waren Bert Roest, orgel - Arie van der Vlist, vleugel en Christine van der Aart, trompet.

Onder een stralend blauwe hemel en een stralende zon begeven wij ons halverwege de middag richting Dordrecht. Veel mannen gaan op eigen gelegenheid naar Dordrecht. Anderen vertrekken om 16 uur per bus van de parkeerplaats van het Hoornbeeck College. Om half zes begonnen wij samen met het groot samengesteld gemengd koor de stukken in te zingen die wij deze avond gezamenlijk zouden te gehoren brengen. Na een klein half uur mogen wij als mannenkoor alleen nog inzingen om aan de ruimte e.d. te wennen.
Na het inzingen eten en drinken veel mannen in de buitenlucht hun broodjes en koffie op.
Om kwart over zeven begon het concert met een sing-in van diverse vaderlandse liederen. Hierna waren beide koren aan de beurt en brachten het Laudate Dominum ten gehore. 
De opening, appèlwoord en sluiting van deze avond werd verzorgd door evangelist Van den Bogaart van de evangelisatiepost in Tilburg.
Na de samenzang bracht het gemengde koor een Medley van Hollandse Liederen ten gehore afgewisseld door samenzang. Na het appèlwoord door evangelist Van den Boogaart en de samenzang van Psalm 85 waren wij als mannenkoor aan de beurt. Wij zongen achtereenvolgens Psalm 105, Zondeval en Zaligheid en Psalm 127. Wat klinkt het hier toch geweldig in zo'n groot en oud kerk gebouw. Wat een akoestiek.
Na een muzikaal intermezzo van orgel en trompet was het gemengde koor weer aan de beurt. Zij brachten het Gebed van Gabriel Fauré en Gelukkig is het land ten gehore.
Wij zongen hierna gezamenlijk Psalm 107 van André van Vliet. Waarna wij alleen als mannenkoor de stukken God onzer vaad'ren, O God die droeg ons voorgeslacht en De hemelen juichen zongen.
Voor de sluiting door evangelist Van den Bogaart zongen wij nog gezamenlijk het Ere zij aan God de Vader.
Hierna werd er nog door beide koren Psalm 134 en het Wilhelmus gezongen. Waarbij vers 1 en 14 van het Wilhelmus werd meegezongen door de aanwezige luisteraars.

Terugkijkend op deze avond hebben wij een prachtige avond mogen beleven. Maar dat bovenal God alle eer zou mogen krijgen. Hij is het die ons deze weldaden nog geeft. Dat het ook onze bede mag zijn, dat de Heere het gezongen en gesproken woord van deze avond zou willen heiligen aan ons hart.

Fotos van dit concert kunt u vinden in ons foto-archief.


« Terug naar het overzicht